|
Opiskelijatarinat
|

Itsevarmuutta opiskeluun, uusia ystäviä ja hyviä muistoja

Sain suoritettua väyläopinnot ja lisäksi tarjolla oli pääsykoevalmennusta.

Lue lisää opiskelijatarinoita

Hei! Olen Karoliina ja kerron teille vuodestani Korpilahden Alkio-opistossa. Muutaman välivuoden jälkeen olin jäänyt taas ilman opiskelupaikkaa ja uusi välivuosi tuntui turhauttavalta. Ystävieni suosittelusta olin kiinnostunut kauppakorkean avoimen opinnoista. Moni myös kehui kulunutta vuottaan Alkio-opistolla, josta olivat opiskelupaikan saaneet. No ei siinä sitten auttanut, kun lähteä testaamaan ja laittaa hakemus viime tipalla Alkiolle. Nopeasti vastaus tulikin, että olen tervetullut aloittamaan opinnot. En kuitenkaan muuttanut opistolle vaan matkaa taitettiin autolla porukassa Jyväskylästä.

Opiskelin Kauppis-linjalla, jossa koko luokan voimin lähdimme suorittamaan Jyväskylän yliopiston kauppatieteen avoimen väyläopintoja. Tavoitteena oli suorittaa väyläopinnot ja saada mahdollisuus hakea väylän kautta. Rehellisesti ei se helppoa ollut. Kursseja oli monia samaan aikaan ja yliopistotasoinen suorittaminen toi kovia paineita tekemiselle. Yksin en olisi varmasti selvinnytkään. Kuitenkin Alkiolla tukenani oli kokonainen luokka samassa tilanteessa olevia opiskelijoita ja opettajat etenkin Lauri (linjan johtaja), jotka olivat oikeastaan kellonympäri tukemassa ja auttamassa tarvittaessa.

Sain suoritettua väyläopinnot ja lisäksi tarjolla oli pääsykoevalmennusta, jos väylästä ei paikka napsahtaisikaan. Nyt porukalla enää jännätäänkin tuloksia koulupaikan suhteen. Kuluneesta vuodesta käteen jäi kohonnut itsevarmuus opiskelun suhteen, uusia ystäviä ja hyviä muistoja. Koenkin, että päätös Alkiolle lähdöstä oli minulle juuri oikea. Vaikka korona vaikutti vahvasti, pidettiin tunnelmaa yllä etämahdollisuuksien avulla ja opintojen suorittaminen lähiopetuksena järjestettiin mahdollisuuksien mukaan. Normaalitilanteessa kokemuksia olisi varmasti kertynyt enemmän tähkäiltojen ja linjamatkan muodossa.

Voin vilpittömästi suositella Alkio-opistoa sinulle, joka haluat käyttää välivuotesi hyödyllisesti.

Kauppatieteen opiskelija Karoliina
Karoliina Kallio

Kauppatieteet 2020–2021

Kohti kauppatieteellistä

Onko kauppatieteet unelmiesi ala? Onko tavoitteenasi päästä opiskelemaan kauppatieteelliseen? Kaipaatko vertaistukea, valmennusta ja henkilökohtaista tukea valintakokeisiin? Vai haluaisitko kenties kokeilla, ovatko kauppatieteet sinun juttusi? Yliopistoon voi olla haastavaa päästä ja me Alkio-opistolla haluamme auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi!

Hae opiskelemaan

Alkio-opistolla on jatkuva haku ja joustava aloitus! Onko tavoitteenasi yliopisto- tai ammattikorkeakoulupaikka unelmiesi alalla, oman alan löytäminen tai osaamisen täydentäminen? Alkio-opistosta saat eväät tulevaisuuteen.