|
Opiskelijatarinat
|

Huvia ja hyötyä Alkiolla

Opinnot mahdollistivat yliopistoon pääsyn väylän kautta.

Lue lisää opiskelijatarinoita

Hain Alkioon jo ennen yo-kokeiden tulosten saapumista, sillä halusin suorittaa asepalveluksen ennen yliopistoa, enkä voinut mennä sinne vielä samana vuonna. Tavoitteenani oli hyödyntää välivuosi opiskellen ja Alkiossa olikin huomattavasti mukavampaa opiskella kuin itsenäisesti.

Tein Alkiossa perusopinnot valtio-opista sekä viestinnästä ja mediasta. Lisäksi tein avoimen yliopiston viestintä- ja kieliopintoja. Nämä opinnot mahdollistivat yliopistoon pääsyn väylän kautta, joskaan en lopulta tarvinnut sitä vaihtoehtoa. Itse opiskelusta teki mielekästä hyvät ja avuliaat opettajat sekä kanssaopiskelijani, joiden kanssa opiskelukin oli helpompaa.

Alkio-opistoon ei kuitenkaan mielestäni kannata mennä vain yliopisto-opintoja ajatellen, sillä tarjolla oli myös monenlaisia yleissivistäviä opintoja: sain esimerkiksi opiskella ranskan kielen alkeita sekä osallistua kansalaisvaikuttamisen kurssille, jolla käsiteltiin yhteiskunnallista vaikuttamista yksilöllisemmällä tasolla. Lisäksi tarjolla oli monenlaisia harrastusmahdollisuuksia, kuten esimerkiksi opiskelijoiden salibandykerho ja erilaisia lauta- ja roolipelejä. Kaiken tämän ohella Huvi- ja Urheilutoimikunta (johon itsekin kuuluin) järjesti suurempiakin tapahtumia, esimerkiksi opiskelijoiden laskettelureissun Himokselle. Tylsää ei siis ehtinyt tulla ja sain monia uusia tuttavuuksia sekä ystäviä.

Nyt Alkio-vuoteni jälkeen sain opiskelupaikan Jyväskylän yliopistosta. Uskoisin, että kaikki avoimen yliopiston opintoni luetaan myös hyväksi, kun lopulta asepalveluksen jälkeen pääsen aloittamaan opintoni. Olen siis erittäin tyytyväinen välivuoteeni.

Yhteiskunta- ja valtiotieteen opiskelija Petja
Petja Vatanen

Yhteiskunta- ja valtiotieteet 2019–2020

Tavoitteena yhteiskunta- tai valtiotieteiden opiskelu?

Onko unelmanasi päästä opiskelemaan sosiaalitieteitä, yhteiskuntatieteitä, sosiaalityötä, politiikan tutkimusta, kansainvälistä politiikkaa, valtio-oppia tai poliittista historiaa? Kaipaatko vertaistukea, valmennusta ja henkilökohtaista tukea valintakokeisiin? Vai haluaisitko kenties kokeilla, ovatko yhteiskunta- tai valtiotieteet sinun juttusi? Yliopistoon voi olla haastavaa päästä ja me Alkio-opistolla haluamme auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi!

Hae opiskelemaan

Alkio-opistolla on jatkuva haku ja joustava aloitus! Onko tavoitteenasi yliopisto- tai ammattikorkeakoulupaikka unelmiesi alalla, oman alan löytäminen tai osaamisen täydentäminen? Alkio-opistosta saat eväät tulevaisuuteen.