|
Opiskelijatarinat
|

Historiasta ja elämästä oppimista

Opinnoista saa vankan pohjan pääsykokeita varten.

Kursseja tuli suoritettua paljon – aikaa jäi paljon muuhunkin!

Valmistuin ylioppilaaksi keväällä 2020, jolloin hain opiskelemaan historiaa, sillä historian opiskelu on kiinnostanut jo yläasteesta lähtien. En päässyt opiskelemaan, joten hain Alkio-opistolle Historia-linjalle. Alkio-opiston löysin hetken googlailun jälkeen ja olin pian vakuuttunut, että kannattaa hakea ja onnekseni niin tein.

Lukuvuoden aikana tein historian perusopinnot sekä kieli- ja viestintäopintoja Jyväskylän avoimeen yliopistoon. Näiden lisäksi tein kulttuurihistorian perusopinnot Turun avoimeen yliopistoon. Tein myös monipuolisesti opiston omia kursseja kuten kronologian kursseja sekä kriisi- ja traumapsykologian perusteet. Vaikka kursseja tulikin käytyä paljon, koen, että aikaa jäi paljon muuhunkin kuin vain opiskeluun. Olin mielestäni jo lukiossa hyvä aikatauluttamaan asioita, mutta opistolla opin vielä paremmaksi aikatauluttajaksi.

Koen, että lukuvuoden aikana opin kirjoittamaan valtavasti erilaisia oppimistehtäviä aina referaateista seminaaritöihin asti. Kirjoittamisen kanssa ei myöskään ollut yksin, sillä apua pystyi kysymään niin linjalaisilta kuin opettajaltakin. Vuoden aikana ehdimme käymään laajasti erilaisia historian osa-alueita ja aikakausia läpi. Tunneilla keskustelimme paljon ja aina oli mahdollisuus esittää tarkentavia kysymyksiä, välillä jopa kyllästymiseen asti.

Opiskelutaitojen ja aikatauluttamisen kehittymisen lisäksi opistovuoden aikana tulin itsenäisemmäksi, sillä asuin ensimmäistä kertaa poissa kotoa. Aina asuntolaelämä ei ollut kovin ruusuista, mutta pääosin kaikki sujui hyvin. Asuntolassa asuessa sai usein seuraa esimerkiksi leffailtaa varten. Yhteiset illanvietot olivatkin mukava piristys välillä jopa kiireisen opiskeluarjen keskellä.

Suosittelen Alkio-opistoa, jos on avoin uusille kokemuksille sekä uusille ystävyyssuhteille, sillä niiltä on kovin vaikea välttyä. Opinnoista saa myös vankan pohjan pääsykokeita varten. Vuosi Alkiolla ei siis todellakaan mene hukkaan!

Pääsin pääsykokeilla Oulun yliopistoon opiskelemaan historiaa.

Historian opiskelija Inka
Inka Illukka, Historia 2020–2021

Historia ja kulttuuritieteet tähtäimessä

Maailman muuttaminen vaatii maailman ymmärtämistä. Historia ja kulttuuritieteet -opintolinjan lukuvuoden opinnoilla opit ymmärtämään ja analysoimaan akateemisten tieteiden avulla maailman ja yhteiskunnan muutosta. Samalla laajennat tietämystä historia- ja kulttuuriaineiden sisällöistä ja niihin nykymaailmassa liittyvistä teemoista. Opinnot edistävät tieteellistä ajattelutapasi ja auttavat sinua niin valintakokeissa kuin aikanaan yliopistossa.

Hae opiskelemaan

Alkio-opistolla on jatkuva haku ja joustava aloitus! Onko tavoitteenasi yliopisto- tai ammattikorkeakoulupaikka unelmiesi alalla, oman alan löytäminen tai osaamisen täydentäminen? Alkio-opistosta saat eväät tulevaisuuteen.