|
Opiskelijatarinat
|

Arktek-linjalaisen tarina – opintoja, bändisoittoa ja retkiä

Kurssit ajankohtineen räätälöitiin meidän opiskelijoiden tarpeisiin sopiviksi.

Lue lisää opiskelijatarinoita

Voit rauhassa seurata omia mielenkiinnon kohteita ja löytää itseä kiinnostava ala

Saatuani tiedon siitä, että en päässyt läpi arkkitehtuurin ennakkotehtävistä, en tiennyt mitä tehdä. Minulla ei ollut B-suunnitelmaa. Sain kuitenkin tietää pääsykokeisiin valmistavista kansanopistokoulutuksista toiselta henkilöltä, ja löytämistäni vaihtoehdoista päätin hakea Alkio-opistoon arkkitehtuurin ja tekniikan aloille suuntaavaan koulutukseen.

Alussa välivuoden pitäminen tuntui ihan hirveältä, mutta nyt olen onnellinen, että en vielä heti päässyt opiskelemaan. Alkio osoittautui minulle juuri oikeaksi paikaksi. Pääsykokeisiin valmistautumisen lisäksi sain nähdä, millaista yksin eläminen oikeasti on ilman vanhempien tukea. Opin tuntemaan itseäni paremmin ja rohkaistuin hyppäämään sen oman mukavuusalueeni ulkopuolelle. Päädyin mukaan kaikenlaiseen toimintaan, aina bändisoitosta metsäretkelle, ja jokainen niistä toi mukanaan lämpimiä muistoja.

Alkio-opiston Arkkitehtuuri ja tekniikka -linjan opiskelijan maalaus

Itse opetus oli järjestetty laadukkaasti ja joustavasti. Kurssit ja niiden ajankohdat räätälöitiin meidän opiskelijoiden tarpeisiin sopivaksi siten, että kaikki varmasti sai mahdollisimman paljon irti koulutuksesta. Meistä kaikki tähtäsi arkkitehtipuolelle, ja se huomioitiin opetuksessa painottamalla taiteellisia opintoja. Me maalasimme ja piirsimme, rakentelimme pieniä rakennelmia, ja niiden lisäksi sai ottaa vielä muita opintoja oman linjakohtaisen ohjelman lisäksi. Alkiolla oli loistava mahdollisuus opiskella avoimen yliopiston kursseja, jotka pystyy sitten hyväksilukemaan opiskelupaikan saatuaan.

Jos et tiedä mitä tehdä elämälläsi, kannattaa tulla Alkio-opistoon. Siellä voi rauhassa seurata omia mielenkiinnon kohteita ja löytää itseä kiinnostava ala. Opintolinjan vaihto on Alkiolla mahdollista, jos sitten tykästytkin johonkin muuhun, kuin mihin alun perin hait.

Alkio-opiston Arkkitehtuuri ja tekniikka -linjan opiskelija Veka
Veka

Arkkitehtuuri ja tekniikka 2021–2022

Unelma-ammattina arkkitehti?

Tai rakennusarkkitehtuuria, sisustussuunnittelua, muotoilua, graafista suunnittelua, kenties jotain tekniikan alaa?

Arktek-linjalla opiskelet valintasi mukaan monipuolisesti visuaalisia aineita, kuten sommittelua, värioppia, perspektiivioppia, arkkitehtuurin ja muotoilun historiaa, valokuvausta ja kuvankäsittelyä, graafista suunnittelua, piirustusta ja maalausta, näyttelysuunnittelua, plastista sommittelua, tilasuunnittelua ja pienoismallien rakentamista. Lisäksi esim. taidehistoriasta on mahdollisuus suorittaa avoimen yliopiston perusopinnot.

Hae opiskelupaikkaa

Alkio-opistolla on jatkuva haku ja joustava aloitus! Onko tavoitteenasi yliopisto- tai ammattikorkeakoulupaikka unelmiesi alalla, oman alan löytäminen tai osaamisen täydentäminen? Alkio-opistosta saat eväät tulevaisuuteen.