|
Opiskelijatarinat
|

Alkion ja väyläopintojen avulla yliopisto-opiskelijaksi

Opiskelutekniikat, englannin käyttö opiskelukielenä ja tekstien kirjoittaminen kehittyivät.

Viime kesänä, kun sain tietää, etten taaskaan päässyt opiskelemaan yliopistoon biokemiaa, halusin löytää jonkin keinon päästä lähemmäs tätä unelmaa ja saada tukea haku-urakkaan. Bongasin somesta Alkio-opiston mainoksen ja tutkittuani nettisivuja tarkemmin kiinnostukseni Biologia ja luonnontieteet -linjaan heräsi. Aikaisemmin en ollut kuullutkaan kansanopistoista, mutta nopeat päätökset johtivat siihen, että pian muutin asumaan yksin opiston asuntolaan täysin tuntemattomaan paikkaan, joka sijaitsi todella kaukana kotoa.

Biokemian väylähakuun vaadittavat opinnot

Vuosi Alkio-opistolla kului opiskellessa pääsääntöisesti biologiaa ja kemiaa. Oma päätavoitteeni vuodelle oli suorittaa biokemian väylähakuun vaadittavat opinnot. Tähän itselläni kuuluivat esimerkiksi biologian perusopinnot ja kemian kursseja. Lisäksi suoritin Alkiolla yliopiston pakolliset kieli- ja viestintäopinnot. Vuoden aikana tuli siis suoritettua paljon avoimen yliopiston kursseja. Näitä kursseja pystyn myöhemmin opinnoissani hyväksilukemaan, eikä kaikkea tarvitse aloittaa uudestaan alusta yliopistossa. Vuoden aikana tehdyt opinnot eivät siis todellakaan mene hukkaan! Lisäksi tein muita opiston omia kursseja oman mielenkiinnon ja jaksamisen mukaan. Vuoden aikana omaa osaamista biologiassa ja kemiassa tuli kehitettyä ja syvennettyä todella paljon.

Vertaistukea sai aina muilta opiskelijoilta

Koen myös, että vuosi opistolla teki minusta paljon valmiimman yliopistossa opiskeluun, sillä samalla muun muassa opiskelutekniikat, englannin käyttö opiskelukielenä ja tekstien kirjoittaminen kehittyivät. Alkio-opisto on turvallinen paikka kokeilla, oppia ja opiskella, sillä ympärillä on muita samassa tilanteessa olevia opiskelijoita ja kun usko omaan tekemiseen oli hukassa, vertaistukea sai aina muilta. Lisäksi opettajat ovat erittäin osaavia ja kannustavia sekä apua Alkiolla sai aina, eikä ongelmien kanssa tarvinnut jäädä yksin. Ilman Alkiota opiskelu pääsykokeisiin tai avoimen yliopiston kurssien suorittaminen olisi ollut todella paljon haastavampaa.

Uusia ystäviä

Opiskelun ohella jäi kuitenkin aikaa myös muullekin. Tutustuin Alkiolla aivan ihaniin ihmisiin ja sain uusia ystäviä. Meillä muodostui asuntolassa asuvien opiskelijoiden kanssa mahtava ystäväporukka, jonka kanssa pidämme yhteyttä toivottavasti vielä pitkään. Ystävät olivat erityisen tärkeitä silloin, kun opiskelu tuntui liian raskaalta. Tällöin pelasimme usein monet biljardipelit tai kokoonnuimme katsomaan elokuvaa yhdessä. Osana arkea oli viikoittain myös liikuntatunnit, rantasauna ja järvessä uiminen.

Turun yliopistoon biokemian opiskelijaksi

Vaikka vuosi opiskeluiden suhteen oli välillä raskas ja väyläopinnot vaativat minulta paljon työtä ja aikaa, se kannatti, sillä minut hyväksyttiin opiskelemaan Turun yliopistoon biokemiaa avoimen väylän kautta. Tällä hetkellä olen todella onnellinen ja suosittelen kaikille väyläopintoja vaihtoehtoisena reittinä yliopistoon!

Biologia ja luonnontieteet -linjan opiskelija seisoo ulkona kesällä taideteoksen edessä.
Iida Hämäläinen

Biologia ja luonnontieteet 2022–2023

Kohti biologian tai luonnontieteiden opintoja

Onko sinulla tavoitteena päästä yliopistoon opiskelemaan biologiaa, biolääketiedettä tai muita biotieteitä? Vai kiinnostaako sinua farmasia tai ehkä ravitsemustiede? Olisiko kemia juuri sinun tulevaisuuden alasi? Tie yliopistoon ja kohti unelmien alaa ei välttämättä ole suoraviivainen ja haasteita matkan varrelle osuu varmasti. Valintakokeet jännittää liikaa, yhteishaussa ei löytynyt mielekkäitä hakukohteita ja yksin pänttääminen on vaan tosi tylsää. Miltä sinusta kuulostaisi selkeä päivärytmi, samoista asioista kiinnostuneet opiskelukaverit, henkilökohtainen ohjaus ja kannustavat opettajat?

Hae opiskelemaan

Alkio-opistolla on jatkuva haku ja joustava aloitus! Onko tavoitteenasi yliopisto- tai ammattikorkeakoulupaikka unelmiesi alalla, oman alan löytäminen tai osaamisen täydentäminen? Alkio-opistosta saat eväät tulevaisuuteen.