|
Opiskelijatarinat
|

Alkion avulla unelmat toteen

Uusia ystäviä sekä hyödyllisiä taitoja yliopisto-opintoihin.

Lue lisää opiskelijatarinoita

Parasta oli yhteisöllisyys sekä rento ja kannustava ilmapiiri

Olen aina ollut kiinnostunut yhteiskuntatieteistä ja minulle oli selkeää, että hakisin opiskelemaan yhteiskuntatieteitä lukion jälkeen. Valmistuin lukiosta keväällä 2020, mutta varsinaisesti pyrin yliopistoon vasta vuonna 2021. Kun en saanut opiskelupaikkaa, päätin alkaa etsiä valmennuskursseja sekä muita mahdollisia ratkaisuja välivuodelle. Pohdittuani eri vaihtoehtoja päädyin Alkio-opistoon, joka oli minulle ehdottomasti paras mahdollinen ratkaisu näin jälkeenpäin ajateltuna.

Opiskelin Yhteiskunta- ja valtiotieteiden linjalla suorittaen yhteiskuntatieteiden perusopinnot, sosiaalitieteiden perusopinnot sekä kieliopinnot, kuten esimerkiksi virkamiesruotsin. Paitsi että sain näin suoritettua jo valmiiksi yliopiston ensimmäisen vuoden kursseja, opin myös pääsykokeessa vaadittavia sisällöllisiä sekä vastaamistekniikkaan liittyviä taitoja. Varsinkin kirjoittaminen kehittyi merkittävästi pääsykokeita ajatellen.

Alkio-opistolla opiskelussa ehdottomasti parasta on ollut yhteisöllisyys sekä rento ja kannustava ilmapiiri. Opiskelijat auttoivat toinen toisiaan opinnoissa ja opettajat olivat myös täysillä mukana. Alkio-opistosta sain uusia ystäviä, hyödyllisiä taitoja tulevaisuuden opintoihin sekä opin yliopistotasolla vaadittavia opiskelu- ja kirjoitustaitoja.

Alkio-vuoden jälkeen sainkin opiskelupaikan Tampereelta, Jyväskylästä, Turusta sekä Joensuusta.  Aloitankin nyt syksyllä Tampereen yliopiston politiikan tutkimuksen ohjelmassa. Ilman alkio-vuotta en todennäköisesti olisi päässyt näin hyvään tulokseen ja siksi suosittelenkin Alkio-opistoa kaikille, jotka miettivät opintoja välivuodellensa! Ehdottomasti kuitenkin tärkeämpi anti mitä Alkio-opisto antoi mukaan, on mahtavat ihmiset, joiden kanssa pidämme edelleen päivittäin yhteyttä huolimatta siitä, että asumme nyt eri puolilla Suomea.

Alkio-opiston yhteiskunta -ja valtiotieteen opiskelija Paul
Paul Pellas

Yhteiskunta- ja valtiotieteet 2021–2022

Tavoitteena yhteiskunta- tai valtiotieteiden opiskelu?

Onko unelmanasi päästä opiskelemaan sosiaalitieteitä, yhteiskuntatieteitä, sosiaalityötä, politiikan tutkimusta, kansainvälistä politiikkaa, valtio-oppia tai poliittista historiaa? Kaipaatko vertaistukea, valmennusta ja henkilökohtaista tukea valintakokeisiin? Vai haluaisitko kenties kokeilla, ovatko yhteiskunta- tai valtiotieteet sinun juttusi? Yliopistoon voi olla haastavaa päästä ja me Alkio-opistolla haluamme auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi!

Hae nyt opiskelupaikkaa!

Alkio-opistolla on jatkuva haku ja joustava aloitus! Onko tavoitteenasi yliopisto- tai ammattikorkeakoulupaikka unelmiesi alalla, oman alan löytäminen tai osaamisen täydentäminen? Alkio-opistosta saat eväät tulevaisuuteen.