|
Opiskelijatarinat
|

Alkion avulla biolääkikseen

Alkio-opisto tarjosi minulle kaiken, mitä kaipasin: lukurauhan ja sellaisia ihmisiä ympärilleni, joilta löytyy samanlainen palo opiskeluun ja motivaatiota tehdä ahkerasti töitä.

Lue lisää opiskelijatarinoita

Yksilöllistä opetusta ja oman alansa löytämistä tuettiin ihan täysillä

Korkeakouluun hakeminen on prosessi. Se vaatii työtä, itsetutkiskelua, sinnikkyyttä ja oikeanlaista priorisointia. Lukioaikoina en ollut kovin kiinnostunut koulunkäynnistä. Tulevaisuuden alaa oli hankala hahmottaa ja jäin odottamaan jonkinlaista valaistumista asiasta. Abivuonna todellisuus kuitenkin iski päin kasvoja, kun YO-kokeet ei luonnistuneetkaan ihan niin helposti kuin olin kuvitellut. Epäonnistumisen kautta aloin tutkimaan syvällisemin omia kiinnostuksen kohteita, jolloin löysin biolääketieteen koulutusohjelman. Muistan, kuinka absurdilta tämä haave aluksi tuntui, sillä biologian opiskelu tulisi aloittaa lähes nollasta eikä se kemiakaan oma vahvuuteni ollut. Kaikesta huolimatta halusin yrittää.

Pääsin lukiosta keväällä 2021 ja hain opiskelemaan biolääketiedettä ensimäistä kertaa. Valmennuskurssista ja kovasta opiskelusta huolimatta jäin muutaman pisteen päähän opiskelupaikasta. Kävin läpi eri vaihtoehtoja, miten voisin parantaa omaa osaamista entisestään. Eikä mennyt kauaa, kun löysin Alkio-opiston biologian ja luonnontieteiden linjan ja minut hyväksyttiin sisään.

Olihan se pelottavaa lähteä vieraalle paikkakunnalle pääkaupunkiseudulta yksin, mutta samaan aikaan olin todella innoissani. Koin Alkion olevan viisas ratkaisu, koska opiskelurytmistä kiinni pitäminen välivuonna itsenäisesti olisi muuten hyvin hankalaa. Koen opiskeluympäristön olevan todella tärkeä osa lukuprosessia ja Alkio-opisto tarjosi minulle kaiken, mitä kaipasin: lukurauhan ja sellaisia ihmisiä ympärilleni, joilta löytyy samanlainen palo opiskeluun ja motivaatiota tehdä ahkerasti töitä. Tämän lisäksi saatavilla oli opettajien jatkuva tuki ja aikataulutettu opetus.

Suurena plussana Alkiolla on myös mahdollisuus ilmoittautua avoimen yliopiston kursseille.

Itse suoritin avoimessa yli puolet farmasian perusopinnoista, kemian perusopintoja, kieliopintoja ja muita yksittäisiä mielenkiintoisia kursseja.  Näistä oli minulle aivan älyttömän suuri apu pääsykokeissa ja yleisesti lukio-oppimäärän syvällisemmässä ymmärtämisessä. Lisäksi suurin osa yliopistoista hyväksilukee avoimen kursseja ja näin pääsin itsekin suorittamaan oman alan opintoja jo etukäteen pois alta.

Viihdyin Korpilahden järvimaisemissa erittäin hyvin ja opiskelu vuodestani Alkiolla jäi käteen enemmän kuin mitä ikinä olisin kuvitellut: nostin YO kirjotuksissa biologian L:ään ja kemian E:hen, sain ihania uusia kavereita ja kokemuksia, ja sen lisäksi minut vielä hyväksyttiin pääsykokeella opiskelemaan Kuopioon Biolääketiedettä!  Tähän kaikkeen opettajilla ja opetuksen tasolla on ollut suuri vaikutus. Koululla oli tarjota todella yksilöllistä opetusta vaikeisiin asioihin ja oman alansa löytämistä tuettiin ihan täysillä. En ole koskaan tavannut yhtä sydämellisiä ja työhönsä omistautuvia opettajia kuin Alkiolla. Suosittelen Alkiota niille, jotka haluavat ottaa kaiken hyödyn irti välivuodestaan ja päästä näin lähemmäksi omaa unelma-alaa monta kokemusta rikkaampana.

Biologia ja luonnontieteet -linjan opiskelija Aino
Aino Mäkinen

Biologia ja luonnontieteet 2021–2022

Kohti biologian tai luonnontieteiden opintoja

Onko sinulla tavoitteena päästä yliopistoon opiskelemaan biologiaa, biolääketiedettä tai muita biotieteitä? Vai kiinnostaako sinua farmasia tai ehkä ravitsemustiede? Olisiko kemia juuri sinun tulevaisuuden alasi? Tie yliopistoon ja kohti unelmien alaa ei välttämättä ole suoraviivainen ja haasteita matkan varrelle varmasti osuu. Valintakokeet jännittää liikaa, yhteishaussa ei löytynyt mielekkäitä hakukohteita ja yksin pänttääminen on vaan tosi tylsää. Tule rakentamaan kanssamme tie kohti tutkintoa!

Hae opiskelemaan

Alkio-opistolla on jatkuva haku ja joustava aloitus! Onko tavoitteenasi yliopisto- tai ammattikorkeakoulupaikka unelmiesi alalla, oman alan löytäminen tai osaamisen täydentäminen? Alkio-opistosta saat eväät tulevaisuuteen.