|
Opiskelijatarinat
|

Alkiolla saamani opit avasivat vihdoin ovet unelmien opiskelupaikkaan

Saman kiinnostuksen kohteen omaavilta ihmisiltä sain paljon inspiraatiota ja rakentavaa kritiikkiä.

Opin toteuttamaan ideat nopeasti ja tehokkaasti, siten että työstäni välittyy haluamani asia

Olin viettänyt jo muutaman välivuoden ja kielteisen kouluun pääsy vastauksen saatuani mietin, että mitä tekisin ensi vuonna. Yritin etsiä uusia vaihtoehtoja edetä kohti unelma uraani arkkitehtina ja silloin törmäsinkin Alkio-opiston mainokseen.  Hain Arkkitehtuuri ja tekniikka -linjalle ja pääsin.

Minulla oli valmiiksi taide taustaa muun muassa taidekoulusta. Suurinta osaa tekniikoista olinkin jo ennen Alkiota kokeillut. Yllätyin kuitenkin, kuinka paljon kehityin vuodessa, piirustus ja maalaustunnit olivat lemppareitani mutta koin kuitenkin, että muun muassa valokuvauksen tunnit auttoivat minua ajattelemaan ihan uudella tavalla ympäristöäni ja kiinnittämään katseeni pieniin yksityiskohtiin.

Alkio-opiston Arkkitehtuuri ja tekniikka -linjan opiskelija Vilman maalaus

Alkio vuoden aikana linjallamme kävi kaksi vierailijaa. He olivat kumpikin arkkitehteja, hyvin eri taustoista ja eri urapolulla. Oli mielenkiintoista kuulla ja nähdä kuinka erilaisia juttuja voi päästä tulevaisuudessa tekemään. Pääsimme kysymään arkkitehtuurin opinnoista ja sain hyvän käsityksen siitä, mitä se tulisi olemaan, mikä innosti minua vielä enemmän.

Alkio-opistolla yksi parhaimmista puolista oli saman kiinnostuksen kohteen omaavat ihmiset, joilta sain paljon inspiraatiota ja rakentavaa kritiikkiä. Tutustuin myös paljon muiden linjojen opiskelijoin ja heistä sainkin ihania ystäviä.

Syksyn opinnot aloitimme eri tekniikoilla ja teimme erinäisiä harjoituksia niihin liittyen. Kevättä kohti mennessä aloimme pitää ajastettuja tehtäviä, ja tehtävät muuttuivat enemmän pääsykoetehtäviä vastaaviksi. Teimme paljon samanlaisia tehtäviä kuin pääsykokeissa, jonka avulla opin kiinnittämään huomioita oikeisiin asioihin ja toteuttamaan suunnitelmat ajallaan.

Alkio-opiston Arkkitehtuuri ja tekniikka -linjan opiskelija Vilman työ

Isoin asia, mitä Alkio-vuonna opin, oli ideointi ja ideoideni toteutus nopeasti ja tehokkaasti, niin että työstäni välittyisi haluamani asia. Uskonkin, että tämän opin ansioista koulupaikka aukenikin minulle tänä vuonna. Pääsin usean haku kerran jälkeen opiskelemaan unelma alaani Oulun yliopistoon.

Suosittelisin Alkio-opistoa kaikille, joille koulupaikka ei ole vielä auennut. Vaikka tiesin ja osasin jo paljon Alkiolle mennessäni, en voinut kuvitellakaan kehitykseni määrää vuoden aikana.

Alkio-opiston Arkkitehtuuri ja tekniikka -linjan opiskelija Vilma
Vilma Koskelo

Arkkitehtuuri ja tekniikka 2021–2022

Unelma-ammattina arkkitehti?

Tai rakennusarkkitehtuuria, sisustussuunnittelua, muotoilua, graafista suunnittelua, kenties jotain tekniikan alaa?

Arktek-linjalla opiskelet valintasi mukaan monipuolisesti visuaalisia aineita, kuten sommittelua, värioppia, perspektiivioppia, arkkitehtuurin ja muotoilun historiaa, valokuvausta ja kuvankäsittelyä, graafista suunnittelua, piirustusta ja maalausta, näyttelysuunnittelua, plastista sommittelua, tilasuunnittelua ja pienoismallien rakentamista. Lisäksi esim. taidehistoriasta on mahdollisuus suorittaa avoimen yliopiston perusopinnot.

Hae opiskelupaikkaa

Alkio-opistolla on jatkuva haku ja joustava aloitus! Onko tavoitteenasi yliopisto- tai ammattikorkeakoulupaikka unelmiesi alalla, oman alan löytäminen tai osaamisen täydentäminen? Alkio-opistosta saat eväät tulevaisuuteen.