|
Opiskelijatarinat
|

Alkio-opistolta oikikseen

Tehokas välivuosi sekä uusia ystäviä ja kokemuksia

Ajatus Alkio-opistoon hakemisesta syntyi, kun ystäväni vinkkasi, että Alkiolla järjestetään ensimmäisen kerran oikeustieteiden linja tulevana lukuvuonna. Olin juuri tuolloin saanut tietää oikiksen pääsykokeiden tulokset ja edessä oli jälleen välivuosi. Päätös Alkio-opistolle lähtemisestä syntyi hetkessä ja se osoittautuikin yhdeksi parhaimmista päätöksistä koskaan.

Lukukauden aikana suoritin Turun yliopiston oikeustieteiden väyläopintoja, jotka olivat erinomaista harjoitusta kevään pääsykoetta varten. Avoimen väylästä muodostui vuoden aikana myös varavaihtoehto hakemiselle, mikäli ovet eivät olisi auenneet oikikseen kevään pääsykokeella. Alkio-opisto järjesti avoimen yliopiston kurssien lisäksi myös omia oikeustieteisiin liittyviä kursseja, jotka koin erittäin hyödyllisiksi pääsykoetta ajatellen ja esimerkiksi oikeustapausharjoituksille järjestettiin oma erillinen kurssi. Opettajamme huolehti koko lukuvuoden ajan siitä, että opintojen kanssa ei jää yksin sekä apua ja tukea oli aina saatavilla. Lisäksi jokaisesta kirjallisesta ja suullisesta harjoituksesta lukuvuoden aikana (esseet, oikeustapaustehtävät, esitelmät yms.) sai kattavan palautteen, joka osaltaan mahdollisti oman osaamisen jatkuvan kehittymisen.

Keväällä kaikki avoimen yliopiston sekä opiston omat kurssit saatiin pakettiin hyvissä ajoin ennen pääsykoemateriaalin julkaisemista, jolloin aikaa jäi luku-urakkaan valmistautumiseen. Tuolloin pyörähti käyntiin myös opettajan vetämä valmennuskurssi. Valmennuskurssin tunnit järjestettiin muutaman kerran viikossa, jolloin vedettiin yhteen pääsykoemateriaalin kokonaisuuksia ja kaikesta epäselvästä oli mahdollisuus kysyä. Kurssilla järjestettiin myös laadukas harjoituspääsykoe palautteineen.

Suosittelenkin lämpimästi Alkio-opistoa jokaiselle, joka haluaa viettää tehokkaan välivuoden opiskelujen merkeissä ja samalla saada uusia ystäviä ja kokemuksia, jotka ovat Alkiolla taattu. Minun vuosi Alkio-opistolla oli opintojen suhteen tiivis ja työntäyteinen ja lukukausi huipentui kevään pääsykokeisiin. Heinäkuussa tulosten julkaisun myötä tuo kova työ todellakin palkittiin ja unelmat kävivät toteen, kun ovet avautuivat Helsingin oikeustieteelliseen tiedekuntaan!

Oikeustieteen opiskelija Annika
Annika Kampman

Oikeustieteet 2020–2021

Kohti oikeustieteellistä

Haaveiletko oikeustieteiden opiskelemisesta? Kaipaatko valmennusta, henkilökohtaista ja vertaistukea valintakokeisiin? Vai haluaisitko kenties kokeilla, ovatko oikeustieteet sinun juttusi? Oikeustieteelliseen on tunnetusti haastavaa päästä ja me Alkio-opistolla haluamme auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi!

Hae opiskelemaan

Alkio-opistolla on jatkuva haku ja joustava aloitus! Onko tavoitteenasi yliopisto- tai ammattikorkeakoulupaikka unelmiesi alalla, oman alan löytäminen tai osaamisen täydentäminen? Alkio-opistosta saat eväät tulevaisuuteen.