Akateemisesti Suomessa -kotoutumiskoulutus

Haluatko oppia suomea ja Suomesta? Tervetuloa!

Kielitaito on avain Suomeen

Oletko aikuinen maahanmuuttaja, jonka unelma on tehdä oman alan töitä tai opiskella korkeakoulussa Suomessa? Haluatko ymmärtää paremmin, miten suomalainen yhteiskunta toimii? Kiinnostaako sinua tavallinen, hyvä elämä Suomessa tai ehkä suomalainen kulttuuri tai historia? Jos vastaat kyllä, tule Alkio-opistoon!

Suomessa hyvä suomen kielen taito on avain työelämään, opiskeluun ja yhteiskuntaan. Alkio-opistossa opiskelet suomen kieltä monipuolisesti ja tehokkaasti. Saat laadukasta opetusta ja ohjausta suomalaisessa oppilaitoksessa. Opetus, opetusmateriaalit ja lounasruokailu ovat sinulle ilmaisia. Ilmainen koulutus alkaa seuraavan kerran elokuussa 2023, joten hae nyt! Koulutus alkaa 21.8.2023 ja loppuu 24.5.2024. Voit lähettää hakemuksen koulutukseen täällä.

 

Kuka voi hakea Akateemisesti Suomessa -kotoutumiskoulutukseen?

Tämä koulutus sopii sinulle, jos…

  • olet aikuinen maahanmuuttaja
  • sinulla on kotoutumissuunnitelma
  • suomen kielen taitosi on vähintään A2.2-tasolla
  • olet opiskellut kotimaassasi yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa ja haluat jatkaa työelämään, yliopistoon tai ammattikorkeakouluun Suomessa
  • sinulla on paljon motivaatiota ja haluat edetä nopeasti!

Jos suomen kielen taitosi on A2-tasolla, sinun on hyvä aloittaa tämä koulutus elokuussa. Jos kielitaitosi on jo B-tasolla, voit hakea opiskelupaikkaa myöhemminkin lukuvuoden aikana.

Me haluamme auttaa sinua löytämään oman paikkasi Suomessa ja suomeksi –  hae nyt!

 

|

Uusi aloitus kohti lääketieteen opintoja

Saapuessani Suomeen olin hyvin hämmentynyt ja huolissani, koska en tiennyt mistä voisin saada uuden opiskelupaikan. Olin kotimaassani opiskellut lääketiedettä lähes kolme vuotta englanniksi, mutta täällä oli kaikki aloitettava alusta täysin vieraalla kielellä.

Lue Maysamin opiskelijatarina

Opiskelu ja opetus Alkio-opistossa

Akateemisesti Suomessa -kotoutumiskoulutuksessa opiskelet suomen kieltä ja viestintää maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden omassa ryhmässä, mutta voit myös valita kursseja, joilla opiskelet yhdessä äidinkieleltään suomalaisten kanssa. Vaihtoehtoja on paljon!

Opiskelu Alkio-opistossa on kokopäiväistä: opetusta on maanantaista perjantaihin 4–8 tuntia päivässä. Opiskelun tärkein sisältö on suomen kieli ja viestintä. Tavoitteena on vahvistaa suomen kielen kirjallista ja suullista taitoa, tutustua erilaisiin tekstilajeihin, kehittää kriittistä ja arvioivaa lukemista ja tiedonhakua sekä harjoitella akateemista kirjoittamista. Käytämme opetuksessa paljon omia oppimateriaaleja. Syyslukukaudella käymme läpi Suomen mestari 3 -oppikirjan, kevätlukukaudella on Suomen mestari 4 -oppikirjan vuoro. Voit suunnitellla omia opintojasi yhdessä linjanjohtajasi kanssa ja valita opintoja Alkio-opiston laajasta tarjonnasta. Saat ohjausta opintoihisi ja uravalintoihisi sekä yksilöllisesti että ryhmässä.

 

Miksi Alkio-opistoon?

Tässä kolme syytä tulla Alkio-opistoon:

Yhteisöllisyys

Yhdessä opiskelussa ja vertaistuessa on voimaa! Pääset opiskelemaan, oppimaan ja jakamaan opiskeluarjen motivoituneiden kurssikavereiden kanssa.

Laatu

Alkio-opiston opettajat ovat ammattilaisia, jotka kannustavat ja tukevat sinua kohti parasta suoritustasi.

Tasa-arvo

Alkio-opistossa jokainen ihminen on arvokas ja tasavertainen.

Usein kysyttyä maahanmuuttajakoulutuksista

En tiedä, onko minulla kotoutumissuunnitelmaa. Voitteko auttaa?

Tässä asiassa sinua auttaa sinun oma TE-toimistosi. Eli kysy TE-toimistosta, onko sinulla kotoutumissuunnitelmaa.

Minulla ei ole kotoutumissuunnitelmaa, mutta haluan opiskella. Voinko hakea tähän koulutukseen?

Et, mutta kysy TE-toimistosta, voitko saada kotoutumissuunnitelman.

Minulla oli kotoutumissuunnitelma, mutta nyt kotoutumisaika on loppunut. Voinko hakea tähän koulutukseen?

Et voi, mutta Alkio-opistossa on myös toinen kielikoulutus, joka voisi olla sinulle sopiva: Suomiloikka-koulutus! Lue lisää täältä.

I don’t speak any Finnish. Can I apply?

No, sorry. We do not offer beginner level Finnish studies.